Visie en missie

Kinderopvang Pang is een plaats waar baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar kunnen uitgroeien tot nieuwsgierige, fantasierijke, zelfredzame en vrolijke peuters. Dit alles in een huiselijke omgeving.

De missie is kort, maar krachtig: de kinderen Pang-tastisch veel speelplezier bezorgen. Daaronder wordt begrepen: fantaseren, gek doen, de speelgrenzen aftasten en verleggen, muzikaal bezig zijn en nog zo veel meer. Dit alles in een vrolijke en enthousiaste sfeer!

De Pang visie weerspiegelt zich volledig in het logo.

De kleur geel staat voor optimisme en energie. In een vrolijke en huiselijke sfeer worden verschillende activiteiten georganiseerd. Hierbij is er aandacht voor de persoonlijke interesses van de kinderen en hun ontwikkelingsniveau. Ook muziek mag zeker niet ontbreken, er zal dus vaak gezongen en gedanst worden!

De liaan staat voor buiten spelen en de aandacht voor ecologie. Buiten spelen is goed voor de gezondheid, laat kinderen hun grenzen verleggen en bevordert de ontwikkeling van hun vaardigheden.

Door het gebruik van wasbare luiers, aankoop van tweedehands spullen, knutselen met kosteloos materiaal, koken met seizoensgroenten, … wil ik bewust meehelpen aan het verkleinen van de afvalberg en het verbeteren van de leefbaarheid van onze planeet.

Het aapje staat enerzijds voor risicovol spel. Praktijkgericht onderzoek heeft aangetoond dat kinderen hierdoor risico’s beter kunnen inschatten en er beter mee leren omgaan. Het is ook uitdagender voor de kinderen waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen en hun energie beter kwijt kunnen. Natuurlijk gebeurt risicovol spel met voldoende toezicht!

Anderzijds staat het aapje ook voor het ‘zotte’ van het kind. In kinderopvang Pang krijgen de kinderen de kans om hun fantasie de vrije loop te laten gaan, creatief te zijn en eens goed uit de bol te gaan!